Nixies Youth Comets

12 - 15 år

Comets er et rekruttlag med treningskrav, som trener i level 2 (intermediate). Laget trener 2 – 3 ganger i uka, og man må møte på alle. Comets er det mest aktuelle laget for nybegynnere i youth-kategorien, samt nyopprykkede peewees. Laget kan bestå av både gutter og jenter. Laget deltar vanligvis på 1 nasjonal konkurranse på slutten av sesongen. Takker du ja til en plass på dette laget, forplikter du deg til å fortsette ut hele sesongen (høst+vår).

Nixies Youth Sunshine

12 - 15 år

Youth Sunshine er et konkurranselag med treningskrav, som trener i level 3 (median). Laget trener 2 – 3 ganger i uka, og man må møte på alle. Sunshine er det mest aktuelle laget for de litt mer viderekomne i youth-kategorien, samt nyopprykkede peewees som har vært med i flere år og har opparbeidet seg erfaring i sporten. Laget kan bestå av både gutter og jenter. Laget deltar på 1 nasjonal konkurranse på slutten av sesongen. Takker du ja til en plass på dette laget, forplikter du deg til å fortsette ut hele sesongen (høst+vår) og delta i innenlandskonkurranser.

På konkurranselag vil det i tillegg til treningsavgift tilkomme utgifter i forbindelse med konkurranser innenlands.

Nixies Youth Stars

13 - 15 år

Stars er et inntaksregulert konkurranselag med treningskrav, som konkurrerer i level 3 (median) eller level 4 (advanced) i youth-kategorien. Laget trener 3 ganger i uka, og man må møte på alle. Laget består av både gutter og jenter avhengig av hvem som kvalifiserer seg hver sesong. Laget deltar på nasjonale konkurranser. Takker du ja til en plass på et konkurranseparti, forplikter du deg til å fortsette ut hele sesongen (høst+vår) og delta i innenlandskonkurranser. Laget trener målrettet frem mot flere konkurranser i sesongen, hvor hovedmålet er Norgesmesterskapet som arrangeres i mars hvert år.

Stars var tidligere et juniorlag, men ble gjort om til et youth-lag i 2022 etter at det nye, nasjonlae regelverket trådte i kraft.

På konkurranselag vil det i tillegg til treningsavgift tilkomme utgifter i forbindelse med konkurranser innenlands. Evt. deltakelse på utenlandsturer (valgfritt) vil være en del dyrere.

Nixies Junior Starlight

14 - 19 år

Junior Starlight er et inntaksregulert konkurranselag med treningskrav, som konkurrerer i level 4 (advanced). Laget trener 3 ganger i uka. Det er oppmøteplikt på alle. Dette er pt. et rent jentelag, men det er forsøkt å få rekruttert gutter inn på laget. Laget deltar i både nasjonale og internasjonale konkurranser. I tillegg konkurrerer utøvere fra Junior Starlight i group stunt (GS). Takker du ja til en plass på et konkurranseparti, forplikter du deg til å fortsette hele sesongen (høst+vår) og delta i alle innenlandskonkurranser. Laget trener målrettet frem mot flere konkurranser i sesongen.

På konkurranselag vil det i tillegg til treningsavgift tilkomme utgifter i forbindelse med konkurranser innenlands. Evt. deltakelse på utenlandsturer (valgfritt) vil være en del dyrere.

Nixies Junior Elite

14 - 19 år

Junior Elite er et inntaksregulert konkurranselag med treningskrav, som konkurrerer i level 5 (høyeste nivå i juniorklassen). Laget trener 3 ganger i uka, man må møte på alle. Dette er et rent jentelag. Laget deltar i både nasjonale og internasjonale konkurranser. I tillegg konkurrerer utøvere fra Junior Elite i group stunt. Takker du ja til en plass på et konkurranseparti, forplikter du deg til å fortsette hele sesongen (høst+vår) og delta i alle innenlandskonkurranser. Laget trener målrettet frem mot flere konkurranser i sesongen, hvor hovedmålet er Norgesmesterskap for level 5 (junior).

På konkurranselag vil det i tillegg til treningsavgift tilkomme utgifter i forbindelse med konkurranser innenlands. Evt. deltakelse på utenlandsturer (valgfritt) vil være en del dyrere.

Group Stunt (GS)

Group stunt er en tilleggsaktivitet for trenere og utøvere på konkurranselag. For å delta på group stunt må man altså være utøver og/eller ansatt som trener.


Opptakskrav

Kravene kan variere noe fra sesong til sesong, du finner en oppdatert oversikt for de ulike lagene her.


Treningskrav

I cheerleading er du avhengig av at alle er til stede for å kunne trene stunt og formasjoner – når en person er borte – går det utover ALLE de andre på laget.

På våre konkurranselag kreves det derfor at du møter på alle treninger. Hyttetur, bursdag, klassefest o.l. er ikke gyldig fravær. Dersom du er småsyk eller har en skade møter du på trening for å se på hva som gjennomgås slik at du er oppdatert, og trener alternativt dersom det er mulig. Evt. fravær skal varsles til hovedtrener i god tid.