Nixies MicDrop har nylig startet opp et helt nytt Cheerdance Team i stilen Hip hop. Dette er et junior lag som sammen trener for å oppnå nye nivåer i dans og samarbeide i en koreografi om koordinasjon, dynamikk og å være synkron.

Laget setter godt samhold høyt og har i tillegg til ukentlige treninger, sosiale aktiviteter for alle medlemmer. Vi deltar også på nasjonale konkurranser under Norsk Amerikanske Idretters Forbund, hvor vi etterhvert også ønsker å kvalifisere oss til internasjonale konkurranser.

Vi har uttak en gang i året, rundt skolestart i august. Vi inviterer da til en åpen trening hvor du får bli kjent med laget og prøve ut en koreografi.

Hip hop er først og fremst en kultur skapt på 70-tallet i New York City, hovedsakelig i Bronx. Kulturen består av blant annet Breaking, MC, DJ og Grafitti som er blitt verdenskjente kunstformer. Breaking er første generasjon av Hip hop dans, som videre ble utviklet i klubbene på 80-tallet til Hip hop Freestyle. Denne dansestilen tar kategorien Cheerdance Hip Hop utgangspunkt i.

I tillegg tar man ofte inspirasjon fra andre street stiler som House, Breaking, Litefeet, Popping, Locking, Dancehall, Waacking og Vogue.

Denne sesongens trener for Nixies MicDrop er Mina «Bubbles» Skjervheim. Det er hennes første sesong med Cheerdance men har lang erfaring med koreografering for større grupper og dansestilen Hip hop.