Viktig informasjon til utøvere/foresatte i Nixies

Velkommen som utøver/forelder i Trondheim Cheerleadingklubb – Nixies Cheerteam!
Under følger litt informasjon om idretten cheerleading, hvilke partier vi tilbyr og priser.

– For info om aktiviteter og nyheter følg oss på Facebook: “Trondheim Cheerleadingklubb – Nixies Cheerteam” og meld deg inn i gruppen “Hele Nixies“.
– De ulike lagene har også egne grupper/ sider, spør trener.

Hva er cheerleading?

Dette er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt.
Cheerleading er en konkurranseidrett der lagene bedømmes for sine koreograferte show. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer (som er rop), hopp, turn og stunts.
I Nixies har vi treningspartier for både små og store, gutter og jenter. Vi har konkurrerende og ikke konkurrerende partier.
På våre rekruttpartier er det ingen krav til tidligere erfaringer eller fysiske ferdigheter for å begynne, her er det åpent for alle gjennom hele sesongen.
På våre konkurrerende partier kreves det grunnleggende ferdigheter i sporten. Konkurransepartiene er uttaksregulert. Uttaket foregår i begynnelsen av sesongen, og alle deltar på uttaket uavhengig av hvilket lag man har vært på tidligere. Det er ikke er sikkert man kommer på samme lag som forrige sesong.
Verd å merke seg; Nye utøvere kan bli tilbudt plass på konkurranseparti som fast/reserveutøver dersom han/hun a) er over 11 år, b) mestrer grunnleggende ferdigheter som trengs på laget / i sporten og c) konkurranselag har behov for flere utøvere.
Overganger mellom lagene i løpet av sesongen kan også forekomme. Slike overganger gjøres i samarbeid mellom utøver, (foresatt) og trener for begge lag, samt Sportslig komité.

Du kan lese litt mer om cheerleading her

Våre lag:
Alder Parti Nivå/ kvalifikasjoner Treningsavgift 
6-9 år PeeWee Mini Stars
PeeWee Lucky Stars
Treningsgruppe, nybegynnere
Treningsgruppe, erfaren
1280,- pr. semester
9-12 år PeeWee Shining Stars
PeeWee Glowing Stars
Treningsgruppe, nybegynnere
Treningsgruppe, erfaren
1365,- pr. semester
11+ Rookies Coed Treningsgruppe, rekrutt (konkurranse avslutter vårsemesteret) 1880,- pr. semester
11-15 år Junior Stars Coed Konkurranse level 3 – treningskrav 5040,- pr. år
12-15 år Junior Elite Konkurranse level 5 – treningskrav 5040,- pr. år
15+ Senior Coed Konkurranse level 5 – treningskrav 5040,- pr. år
15+ Senior Coed Elite Konkurranse level 6 – treningskrav 5040,- pr. år
15+ Senior Allgirl Elite Konkurranse level 6 – treningskrav 5040,- pr. år
Medlem av et konkurranselag

Når man begynner på et konkurranseparti, forplikter man seg til å fortsette ut hele av sesongen (høst+vår) og det er pliktig oppmøte på alle treninger (se treningskrav nedenfor). Vi har uttak til konkurranselagene hver høst, for alle over 12 år.
Man kan ikke være medlem av to konkurranselag samtidig.
Det er ikke anledning til å stille som utøver på et lag man er trener for.
Både lagkompiser og trenere er avhengige av 100% fokus og innsats for å nå lagets mål både i oppkjøring og i konkurranser. (unntak kan forekomme ved behov for resreve grunnet skader eller lignende i oppkjøring eller i konkurransesistuasjon)

Konkurranser og arrangement

I tillegg til treningsavgift kommer utgifter i forbindelse med konkurranser på ca kr 2500-3500 pr konkurranse(lagene deltar på 2-4 konkurranser i året) Når man begynner på et konkurranseparti, forplikter man seg til å fortsette ut hele av sesongen(høst+vår) og det er pliktig oppmøte på alle treninger. Vi har uttak til konkurranselagene hver høst, for alle over 11 år.
Idrettslisens er obligatorisk, utøvere får ikke delta på verken treninger eller konkurranser uten dette. Idrettslisens fungerer som en idrettsforsikring og koster 325,-. Lisensansvarlig ordner med dette og faktura kommer på mail og minidrett.no
Alle utøvere som skal delta på konkurranser må ha pass! Det er eneste gyldig legitimasjon og må fremvises før konkurransen. Utenlandske statsborgerer må i tillegg ha bostedsbevis.
Alle reiser i forbindelse med konkurranser organiseres av turkomiteen. Klubben har lang erfaring med organisering av tur og velger transport/overnatting ut i fra hva som er mest hensiktsmessig. Som regel er det billigst med buss og det er mest praktisk når vi trenger transport under oppholdet. Vi henstiller foreldre til å akseptere turopplegget som komiteen fremlegger. Hvis noen ønsker annen reisemåte kan man organisere dette selv, men må likevel betale full pris for reisen som klubben organiserer.
Alle lag gjennomfører flere oppvisninger for familie/venner i løpet av året. Dere vil bli bedt om å hjelpe til med oppgaver som kakebaking, kioskvakt og lignende. Av og til gjennomfører vi andre dugnader som f.eks salg.
Vi trenger foreldre som kan fungere som lagkontakt, og foreldre som vil sitte i de ulike komiteene/ styret. Klubben er basert på frivillig arbeid. Trenere og styret har en godtgjørelse som kun dekker utgifter.

Treningstider:

Treningstider/sted varierer fra sesong til sesong. Klubben har ikke et eget tilholdssted og er avhengig av tider vi får tildelt fra Trondheim Kommune. Vi prøver å fordele tidene mest mulig rettferdig etter nøye vurdering. Dessverre så må noen lag av og til trene tidlig/sent. Vi gjør oppmerksom på at det noen ganger kan bli endringer/avlysninger i treningstid/dag/sted hvis kommunen f.eks skal pusse opp eller det skal være andre arrangementer. Fra ca 1 mai går kommunen over til sommertid og det vil bli endring av tid/sted. Dette er noe verken klubben eller trenerne rår over, og det er derfor ikke mulighet for å få refundert treningsavgift om så skulle skje, men vi prøver å erstatte treningstiden så godt det lar seg gjøre. Trening for PeeWee og Rookies avsluttes etter shommershow. For øvrig følger vi skolekalenderen.

Treningskrav:

På våre konkurranselag kreves det at du møter på alle treninger. Hyttetur, bursdag, klassefest o.l. er ikke gyldig fravær. Hvis du er småsyk eller har en skade møter du på trening for å se på hva som gjennomgås slik at du er oppdatert, og trener alternativt dersom det er mulig. Evt. fravær eller behov for tilpasningvav treningen grunnet skade/sykdom skal varsles til hovedtrener i god tid.
I cheerleading er du nemlig avhengig av at alle er til stede for å kunne trene stunt og formasjoner – når en person er borte – går det utover alle de andre lagmedlemmene.

Hva trenger man av utstyr?

Alle utøvere bør skaffe seg cheersko. Cheersko er obligatorisk utstyr for alle på konkurranseparti. Utøvere på PW og Rookies anbefales også å skaffe seg cheersko, ellers anbefales gode, rene joggesko som sitter godt på foten. På trening anbefales kroppsnære, fleksible klær som shorts/tights og t-skjorte. Man må kunne bevege seg fritt i klærne, men de bør ikke være store og posete, da man dermed kan hekte seg fast i forbindelse med kast og løft. Bruk t-skjorter med ermer for hygiene, sports-BH ved behov. Håret skal bort fra ansiktet, bruk hårstrikk. Ta gjerne med egen vannflaske. Uniformer eies av klubben, og lånes ut til utøvere i forbindelse med opptredener, konkurranser o.l, sløyfer må kjøpes fra klubben. Vi har dessverre ikke drakter til Rookies og Peewee, men de har mulighet til å kjøpe rimelige trøyer.

NB! Vi ønsker ikke at foreldre er til stede i hallen under trening, da barna konsentrerer seg bedre uten. Trener trenger å vite hvem som kommer på trening, så gi beskjed om du ikke kan.

MEDLEMSSKAP

I Nixies er du medlem helt til du melder seg ut, dvs. at for å fortsette behøver du ikke gjøre noe, men vil du slutte må du enten melde deg ut via Min Idrett eller sende en mail til styret.

Påmelding skjer på MinIdrett.nif.no

• Opprett en bruker i utøverens navn
HUSK å legge inn telefon og e-post.
NB! Noter brukernavnet og passord!

• Søk medlemskap hos «Trondheim Cheerleadingklubb», ligger under «Amerikanske idretter» – Cheerleading.

Foreldre kan og melde seg inn i tillegg til utøver.

Denne videoen viser enkelt hvordan du melder deg inn:

Hva bør jeg trene på?

– Grunnleggende styrke
– Fleksibilitet (spagat)
– Grunnleggende turnferdigheter (forover-rulle, håndstående, hjul, backflip o.l.)

Det understrekes at alle former for løft, kast og stunt alltid skal foregå under oppsyn fra en trener og på trygt underlag (mattefelt). Stunt og kast foregår kun på trening, ikke hjemme eller på skolen. Dette av sikkerhetsmessige årsaker, og fordi idrettslisens kun dekker skader som skjer på trening eller i konkurranse. Det anbfales å tegne ekstra ulykkes/skadeforsikring.

Barneidrett

Nixies har kontinuerlig fokus på å ha godt oppdaterte og godt kursede trenere som sammen med resten av klubben skal gi de minste utøverne et godt tilbud, som er i samsvar med Norges idrettsforbunds retningslinjer for barneidrett.

Barneidrett er idrettsaktivitet for barn til og med det året de fyller 12 år. Idrettens barnerettigheter gjelder for alle barn, uten forskjellsbehandling og uten hensyn til barnet og dets foreldres kjønn, etniske bakgrunn, livssyn, seksuell orientering, vekt/fysiske utvikling og funksjonshemning.

Norges idrettsforbund jobber kontinuerlig for at idretten skal være et trygt og godt sted for alle medlemmer. Som en viktig del av dette arbeidet skal alle som utfører oppgaver i norsk idrett, som innebærer et ansvars- eller tillitsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming, fremvise politiattest (barneomsorgsattest).

Les mer om barneidrettsbestemmelsene på nettsidene til Norges idrettsforbund.

Barneidrettsansvalig i Nixies er Sportslig leder.

Kjøp av klubbklær:

Cheersko: Cheermania

Den offisielle Nixieskolleksjonen produseres av Varsity Norway.
Klubben tar opp samlebestilling på treningstøy fra Varsity kolleksjonen, spør trenerne om neste bestillingsrunde.

G-sport Lefstad i Munkegata.
Klubbdress/bag bestilles og betales der – her har du også medlemsrabatt!
Fyll ut registreringsskjema for å få ditt digitale klubbkort som gir deg medlemsfordelene.
Du får et digitalt medlemskort med strekkode, som vises i kassen ved betaling.
Husk at kortet må fremvises i forkant for å få medlemsrabatt.

• Hel dress 650,-
• Bare jakke 400,-
• Bare bukse 250,-
• Bag 275,- (initialer/navn kommer i tillegg)

Happy Cheerbows kan dere bestille rimelig treningstøy og trøyer med lagets navn på.

Nixies selger supporterutstyr, t-skjorter, og sløyfer på alle arrangement.

Støtt oss

Du kan støtte klubben gjennom Norsk Tipping og grasrotandelen. Vi har og avtale med idrettens markedspanel hvor du kan svare på spørreunderøkelser og klubben tjener 5-10 kr pr undersøkelse, meld deg på her: Idrettens markedspanel
Ta kontakt med oss hvis du vet om noen som vil sponse klubben eller angående dugnad. Vi blir også veldig glad for å motta gevinster som noen som vi kan lodde ut til arrangementer.